9.3.2017

Pehmeä lanttukeitto

Saisiko olla kulhollinen pehmeästi hyöryävää lanttukeittoa? Namnam. Tehty lantusta, perunasta, sipulista ja mukaan on rouhittu suolaa, valkopippuria ja basilikaa. Ohje on muuten myös vegaaninen.


Tarvitset:

2 lanttua
4 pientä perunaa
sipulin
öljyä
1tl valkopippuria
ripaus mustapippuria
1 rkl suolaa
basilikaa

1. Kuori ja pilko lantut ja perunat. Keitä lanttuja vartti, ja lisää joukkoon perunat. 
2. Kun kattila porisee, pilko sipuli ja kuullota se pannulla. Lisää suolaa ja mustapippuria.
3. Lisää sipuli ja keitä kunnes seos on pehmeää.
4. Soseuta seos pehmeäksi keitoksi. Lisää mausteet ja kuumenna hetki, jotta mausteet imeytyvät keittoon. 
5. Keitto on parasta kuplaveden ja leipäpalan kanssa. (Hik.)

Mikä on sun lemppariraaka-aine sosekeitossa? 

Terveisin, 
Ruut

4 kommenttia:

  1. Kiitos lanttu-keiton ohjeesta!
    Moni sosekeitto on hyvää, mutta suosikkini taitaa olla maa-artisokka :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! Oijoi, maa-artisokka on varmasti hyvä keiton aines!

      -Ruut

      Poista
  2. Naminami! Pakko testata! Bataatti on myös hyvää, ja keitto kuin keitto, niin tuoreet yrtit päällä... nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista! Tuoreet yrtit tekee kyllä oman lisänsä ruokaan kun ruokaan.

      -Ruut

      Poista

Saat soperruksen!