9.7.2016

Vesimelonisooda

Vesimelonista saa kuplivan kesäjuoman, kun surauttaa hedelmäpalat ja veden blenderissä, ja lisää hapot mehuun. Käytin itse hapottamiseen hiilihapotuskorkkia, koska tykkään runsaista kuplista. Sama onnistuu myös kaupan kuplavedellä, jolloin mehuun lisätään  hiilihappovesi.

Skrollaa alas ohjeeseen! Julkaisin ohjeen alun perin BubbleCapin fb-sivuilla. Alkuperäiseen ohjeeseen tästä linkistä. 


Tarvitset: 1/3 vesimelonia, 4dl vettä, jäitä, blenderin, kuplavettä tai hapotuskoneen.
  1. Lohko kolmasosa vesimelonia pieniksi paloiksi.
  2. Laita vesimelonipalat ja vesi blenderiin. Surauta tasaiseksi.
  3. Siiviöi vesimeloni-vesiseos astiaan ja anna valua. Laita mehu viilenemään jääkaappiin.
  4. Jos käytät valmista kuplavettä, lisää se mehuun. Jos käytät hiilihapotuskorkkia, 
    Kaada viileä mehu kierrätysmuovipulloon, rutista pullosta ilmat pois ja kierrä hiilihapotuskorkki kiinni.
  5. Hapota 5-6 kertaa, ja hölskytä jokaisen hapottamiskerran jälkeen, jotta hiilidioksidi imeytyy mehuun.
  6. Laita hapotettu sooda hetkeksi jääkaappiin, jotta juoma ei kuohu yli pullosta.
  7. Laita jääpalat lasin pohjalle ja kaada sooda lasiin. 
Vesimelonista tulee mulle mieleen ensimmäisenä vapaapäivä ja kesä. Mitä sinulle?

Terveisin, Ruut

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! Täytyykin kokeilla. Kiitos vinkistä/ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Oi, tämä on varmasti hyvää ♥

    VastaaPoista

Tässä käpäläni. Tartu siihen!